16 iulie 2009

Buna dispozitieAm niste zile minunate. O stare de spirit excelenta, sunt mereu bine dispusa si cu chef de facut tot felul de trasnai. Asa ca m-am gandit sa scriu postul asta, poate cei care il citesc isi vor lua si ei pastila de buna dispozitie. Incercand sa-mi dau seama ce anume a declansat starea asta, am ajuns sa gasesc destule motive.

First of all, am descoperit ca nimic nu e mai placut ca senzatia pe care o ai atunci cand nu iei in considerare tot ce auzi. E asa de bine cand ceilalti vorbesc si vorbele zboara pe langa tine. Nimeni si nimic in lumea asta nu merita gandurile tale. Cineva imi spunea o vorba acum catva timp: "Atunci cand cineva iti spune ce sa faci sau te jigneste, inainte de a riposta, studiaza atent persoana care iti spune asta. S-ar putea sa nu merite efortul." Cata dreptate avea!

Un alt motiv pentru starea asta ar fi faptul ca m-am inconjurat de cativa oameni minunati, persoane care in nenumarate situatii si-au castigat statutul de prieteni. E atat de placut sa stii ca cineva e acolo pentru tine, la orice ora din zi si din noapte, indiferent de vremea de afara sau de distanta. Am avut norocul sa intalnesc in calea mea astfel de oameni si incerc sa ma bucur de prezenta lor in fiecare clipa. (M. si A., thanks!)

Am incercat sa uit trecutul, sa traiesc prezentul si sa visez viitorul, straduindu-ma in acelasi timp sa ii acord fiecaruia locul cuvenit. Am reusit sa ingrop unele lucruri in trecut, lucruri care pur si simplu nu trebuiau sa prinda prezentul. Am reusit sa ma desprind de ele mai usor decat credeam, fara nici cea mai mica urma de regret. (Cu toate astea, un singur lucru va ramane mereu acolo; desi ma voi gandi la el la trecut, viitorul il va acapara cu siguranta.)

Niciun comentariu: