9 iulie 2009

Vacanta adevarului

E atat de simplu sa mintim! Dar niciodata nu ne gandim la consecinte! Mintim ca sa ne simtim mai bine sau care e motivul? Cine din lumea asta prefera o minciuna frumoasa in locul unui adevar crud? Oricat de urat ar fi adevarul, daca asta e, prefer sa-l aud. "Am mintit ca sa nu te fac sa suferi. Am facut-o pentru tine". Yeah right! Cea mai simpla si mai des intalnita scuza. Cine poate sa creada asa ceva? Am fost mintita de atatea ori si, daca ar fi sa ma iau dupa cei care au facut-o, de fiecare data a fost "pentru binele meu". Come on, people! Voi chiar credeti ce spuneti? Daca o faceai pentru binele meu, nu te puneai de la inceput in situatia care te-a facut sa apelezi la minciuna. Mi-e greu sa cred ca minciuna rezolva atat de multe probleme. Poate pe moment. Dar atunci cand pe viitor te confrunti cu altele si mai mari in urma minciunii tale, ce ai rezolvat? Te simti implinit?

Mi se spune mereu ca spun lucrurilor pe nume si adevarul in fata. Cu toate astea, inca nu s-a plans nimeni de faptul ca sunt prea dura. Da, vorbesc mult. Dar asta nu ma impiedica sa spun mereu adevarul in loc de o minciuna la fiecare 5 minute.

Minciuni nevinovate nu exista. Singura situatie in care o minciuna e acceptata e atunci cand vrei sa faci o surpriza cuiva. In oricare alta imprejurare, nu-si are rostul. Parerea mea? Atunci cand iti pasa catusi de putin de o persoana, fie si pentru simplul motiv ca o cunosti, n-o minti.

Oameni buni, nu tin lectii de morala!Dar ganditi-va la un singur lucru? Va simtiti mai bine atunci cand mintiti? Fiti sinceri! De cate ori ati mintit pentru altceva decat pentru binele vostru personal? Sunteti impacati cu voi insiva atunci cand stiti ca ceilalti au de suferit de pe urma vorbelor voastre? Ganditi-va serios la asta!

Un comentariu:

ADI spunea...

esti draguta in ideea in care tu chiar crezi ca cei de langa tine ar putea fii la fel catine. fiecare individ are pesonalitatea lui, multi dintre ei traiesc o realitate pe care o modifica si in functie de fanteziile lor. acest lucru ii face ca in primul rand ei sa traiasca o minciuna sau macar o partiala minciuna, iar scuza lor e cao fac pentru binele tau si o fac cu incredere caci daca pot sa se minta pe ei insusi, atunci e ok sa te minta un pic si pe tine. adevarata arta nu e sa stii sa zici adevarul, ci sa stii sa citesti printre randurile minciunilor care ti se spun(pentru binele tau si al celorlalti) si sa vezi adevarul. nu zic sa suspectezi pe toata lumea ci doar cei care iti dau motive(cei care de 2 -3 ori au spus mici adevaruri pe care realitatea le-a transformat in minciunele, dar sa nu crezi ca te-au minti ci doar ca atunci cand au vorbit cu tine chiar credeau in ceea ce spuneau, viata i-a tras in piept si i-a facut mincinosi , ca lcrurile eau albe , dar nu se stie cum si cand au devenit negre:)), ce gluma buna.
oricum incearca sa nu mai fii atat de buna si invata sa citesti printre randuri, e greu dar sunt convinsa ca poti. Esti o fata desteapta!!!
o seara placuta