5 septembrie 2009

Each one's life

N-am inteles niciodata un lucru...de ce unii oameni manifesta un interes deosebit pentru ceea ce li se intampla celor din jur! Fara sa exagerez acuma., sunt persoane a caror preocupare fata de viata celorlalti e mai mare decat cea pentru propria persoana. Mi-a fost dat sa intalnesc cateva persoane de genul asta si zau ca nu le-am inteles. Sa fie din curiozitate, din lipsa de ocupatie, (din prostie?!) sau e chiar atat de mare nevoia de a sti tot ce se intampla in jurul tau? Oameni buni, get a life! Credeti ca ajungeti departe cu chestiile astea? Credeti ca dau bine la CV? Chiar nu vreau, dar trebuie sa va dezamagesc. Stiti gasca aceea de vecini din fata blocului care va urmareste la fiecare pas? Stiti vecina aceea nesuferita care deschide usa de fiecare data cand treceti prin fata ei? Sau babele de pe ulita care stiu tot ce misca in satul lor? Ei bine, nu sunteti nici pe departe mai buni ca ei! Ok. Iti dau dreptate tie, cititorule, atunci cand spui ca exagerez! Dar uiti un lucru! Stii, pe bietele bunici le inteleg. Si-au trait viata, au realizat ceva. Acum nu le ramane altceva de facut decat sa vorbeasca despre ce se intampla in jurul lor. Nu le condamn; poate, de fapt, mai mult ca sigur, la batranete toti o sa facem la fel. Dar voi...voi cei care pretindeti ca aveti o educatie aleasa, care va expuneti ''cultura'' peste tot, care sustineti ca aveti un scop in viata si care vreti cu tot dinadinsul sa fiti considerati ''inteligenti''...voi, oameni buni, nu aveti nicio scuza! Ma asteptam la mai multe idei bune din partea voastra, ca doar vorba aia, voi sunteti viitorul tarii...dar daca asa arata viitorul atunci cand imi bate la usa, prefer sa tin usa incuiata si sa ma baricadez in casa!

2 comentarii:

Andrei Filip spunea...

Cea mai buna solutie impotriva acestor fenomene e ignorarea. In general persoanele de genul asta au probleme "la mansarda", din cauza asta nu pot dormi de grija celorlalti. Asa ca, trebuie sa le dam pace, sa nu parem afectati, fiindca le creste satisfactia.Am patit ceva de genul , cu o babeta care imi controla fiecare miscare, am discutat odata direct si la obiect, apoi vreo 2 saptamani, priviri incruntate ...iar in final si-a cerut scuze. Faptul ca nu-i mai bagi in seama ii omoara:)

Angeliqlady spunea...

Nu neaparat ca au probleme la mansarda, Andrei, doar ca ii roade curiozitatea, si marea majoritate nu-si dau seama ca prin tot interesul asta manifestat pentru altii devin penibili. Asta e marea lor problema!